Szolgáltatások
programok
2020. április
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
2009. 09. 09. szerda

A résztvevők köre: Sajátos nevelési igényű tanulók – 5-8. évfolyam

Jelentkezők létszáma: 5 fős csapat/ iskola

tovább

2009. 09. 09. szerda

Országos Komplex Tanulmányi Verseny

tovább

2009. 09. 22. kedd

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett SZÉP MAGYAR BESZÉD versenyt, amely az eltelt évtizedek során országos mozgalommá vált. Bízunk abban, hogy a népszerű verseny tovább mélyíti anyanyelvünk szeretetét, és a tanulóifjúság körében egyre több hívet szerez a szép, helyes, kifejező magyar beszédnek.

tovább

2009. 10. 28. szerda

A verseny meghirdetője: Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

http://www.bdf.hu/pszk/Build/kiírás_Savaria910.aspx

A verseny a tehetséges diákoknak biztosít lehetőséget, hogy elmélyülhessenek  egyes történelmi korszakokban és képességeiket sokoldalúan fejleszthessék. A versenyen kiemelet szerepet kap a forráshasználat az ismeretszerzésben, a szaknyelv helyes alkalmazása, a térben és időben való tájékozódás, a kommunikáció valamint a problémamegoldó és kritikai gondolkodás  fejlesztése. A verseny fontos feladatának tekinti a nemzeti és európai identitástudat elmélyítését a tanulók életkori sajátosságainak a figyelembe vételével.

tovább

2009. 11. 19. csütörtök

A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének és azon belül is a könyvtárhasználati eszköztudásuknak, szövegértésüknek, logikus gondolkodásuknak és kreativitásuknak a fejlesztése. Mindemellett célja az önálló tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése, az iskolai tanulási folyamat során részekre bontott ismeretelemeket egységbe foglaló, szintetizáló, az információs műveltséget és a forráshasználati képességeket mozgósító tudás mérése, értékelése.

Az alábbiakban már a fővárosi forduló írásbeli részének legjobbjai is olvashatóak!

tovább

2009. 11. 24. kedd

Felhívjuk a Kedves Kollégák és az érdeklődő diákok figyelmét arra, hogy az e tanévben 29. alkalommal megrendezendő Mikola-versenyre való jelentkezés határideje: 2009. december 5. A  tájékoztatóban közöljük a versennyel kapcsolatos aktuális tudnivalókat és teendőket.

Várjuk a jelentkezési lapokat!

tovább

2009. 11. 25. szerda

A verseny céljai közt szerepel a tehetség kibontakoztatásának segítése, a természettudományos tanulás és tanítás hatékonyságának növelése, a tehetségek felkutatása, a tehetség gondozása, és kiválasztása.
A versenyfeladatok kiválasztásának alapelve: a kitűzött feladat a versenyző tudásának mélységét és ne csak a mennyiségét mérje, a probléma megértése, vagy a megoldáshoz vezető út késztessen gondolkodásra. A feladat a kitűzött időn belül megoldható legyen.
A feladatok a kommunikációs, a narratív, a döntési, a szabálykövető, a lényegkiemelő, a problémamegoldó, a kritikai, valamint a komplexitást és az információk kezelésével kapcsolatos képességeket (kulcskompetenciákat) próbálják mérni.

tovább

2009. 11. 26. csütörtök

Az idei tanévben is megrendezésre kerül az Implom József középiskolai helyesírási verseny a 9-10. évfolyam tanulói számára.

tovább

2009. 11. 30. hétfő

A nagy hagyományokkal rendelkező országos versenyre várjuk a megyék és a főváros által lebonyolított selejtezők győzteseit ebben a tanévben is a Néprajzi Múzeumba, ahol megismerhetik népi kultúrájuk gyökereit, bemutathatják népdalkincsünk legragyogóbb drágaköveit.

tovább

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés