Szolgáltatások
programok
2019. november
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szakmai orientáció, alapozás
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2011. 12. 16. péntek
Fogadóképes a fiatalok irányába a munkaerőpiac?

A fiatalok munkaerő-piaci helyzete volt a témája Fővárosi Pedagógiai Napok kerekasztal-beszélgetésének.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-piaci elemzése köré szerveződött rendezvény, melynek a Belvárosi TISZK adott helyszínt, több oldalról világított rá a kérdés összefüggéseire.
Janák Katalin, a KSH főosztályvezetője tájékoztatta a megjelenteket a munkaerő-piaci vizsgálat módszertanát és a fiatalokra vonatkozó főbb megállapításait illetően. Ennek megállapításaira reagált Kovács Zsuzsanna, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztályának osztályvezetője. A képzés oldaláról értékes tapasztalati tényekkel járult hozzá a témához Kónyáné Kecskés Ildikó, a Terézvárosi Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóhelyettese és az igazgatónő, Tarné Szép Terézia.
A kerekasztal-beszélgetés lehetőséget biztosított minden résztvevő számára a témához történő hozzászólásra, amely újabb lényeges szempontokkal bővítette a fiatalok és a munkába lépés, elhelyezkedés komplex kérdéskörének árnyaltabb szemléletét. Így szóba került többek között a munkaerő-piaci igények prognosztizálhatóságának problematikája, a fiatalok munkavállalási és szakmák iránti preferenciái, a munkába lépési esélyeik, képzettségük és továbbképzési hajlandóságuk csakúgy, mint pályaválasztási tájékozottságuk korlátai a munkaadók részéről tapasztalható látogatási fogadókészség alacsony volta.
A téma keretein messze túlmutató felvetésekben gazdag beszélgetést a résztvevők csupán abbahagyni tudták, ami jelzi annak folytathatóságát még szélesebb körben, még több terület képviselőinek a bevonásával.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés