Szolgáltatások
programok
2020. április
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2009. 05. 20. szerda
Kiadványaink
Iskola- és pályaválasztást segítő kiadványaink
Sulimix 2010 katalógus

Sulimix 2010 kiállítási katalógus (letölthető)

A Petőfi Csarnokban 2010. december 1-3-án megrendezett, immáron harmadik  pálya- és iskolaválasztási kiállítás katalógusa, letölthető formátumban. A színes kiadvány számos iskola és szakképző intézmény naprakész adatát tartalmazza.

 
 


Iskolaválasztás előtt 2011
Az MFPI Pályaválasztási és pszichológiai tanácsadó osztály munkatársainak közreműködésével megjelent az „Iskolaválasztás előtt…” sorozat legújabb kötete, mely a 2011/2012. tanév beiskolázási lehetőségeiről ad részletes tájékoztatást.

A kötet hasznos olvasmány az általános iskola végzőseinek, mivel megtalálhatók benne a különféle budapesti középiskolák – gimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák – adatai, felvételi követelményei, de ajánljuk a középiskolát befejezőknek is, akik a szakképzésben szeretnének továbbtanulni, illetve azoknak az iskolarendszerből már kikerült, de tanulmányaikat folytatni kívánó felnőtteknek, akik érettségit vagy szakképzettséget kívánnak szerezni.  Külön figyelmet érdemel a „Tematikus gyűjtések” fejezet, ahol felhasználóbarát formában kereshetők a két tanítási nyelvű, nyelvi előkészítős, előrehozott szakképzést, speciális képzést nyújtó iskolák, a hat- és nyolcévfolyamos gimnáziumok. Megtudhatják az érdeklődők, hogy mely iskolák nem kérnek központi egységes felvételit, hol szerezhetnek jogosítványt tanulmányaik alatt, illetve mely intézmények teszik lehetővé az ECDL vizsga letételét.  Számos egyéb, az iskola- és pályaválasztást segítő információt is tartalmaz a könyv, nagy segítséget nyújtva diáknak, szülőnek, pedagógusnak egyaránt a jó döntés meghozatalában.A könyv a Könyvtárellátó Nonprofit Kft kiadó gondozásában jelent meg. Bolti ára 2500 Ft. Szeptember 1-jétől kedvezményes áron, 2000 Ft-ért kapható Intézetünkben.  


200 x szép szakma

A szakma tanulása és a szakképzés támogatása kiemelten fontos feladat, hiszen az EU normái szerint az egyes pozíciók betöltéséhez szakirányú végzettség szükséges, ezért a munkaadók is szigorúbb kiválasztási rendszert alkalmaznak, hogy a legjobban képzett szakembereket vehessék fel munkatársnak. A munkaerőpiacon hatalmas hátránnyal indul az, aki nem rendelkezik szakkép-zettséggel.
Ennek szellemében végzi több évtizedes támogató tevékenységét Intézetünk, kiemelten fontos feladatként tűzve ki az iskolaválasztás és pályaorientáció segítését tanácsadói szolgáltatásaival, önismereti felmérésekkel és interneten elérhető adatbázisával, melyek segítségével a tanulók elsajátíthatják a pályaválasztáshoz szükséges legfontosabb ismereteket.
Ez a könyv is azért jött tehát létre, immár második, bővített kiadásban, hogy segítsen eligazodni a szakképzés és szakma-ismeret összetett rendszerében: világossá tegye a szervezeti és képzési folyamatokat és tájékoztatást nyújtson a 200 legkelendőbb szakma követelményeiről és tartalmáról.


Sulimix 2009 kiállítási katalógus (letölthető)  

Sulimix 2009 katalógus címlap

A 2009. november 19-20-án megrendezett pálya- és iskolaválasztási kiállítás katalógusa, letölthető formátumban. A színes kiadvány számos iskola és szakképző intézmény naprakész adatát tartalmazza.

 

 

 

 

 


-
A Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet Pályaválasztási és pszichológiai tanácsadó osztálya minden évben  megjelenteti „Iskolaválasztás előtt…” című kiadványát, mely a az aktuálisan következő tanév beiskolázási tudnivalóit mutatja be részletesen, és a beiskolázáshoz szükséges összes információt tartalmazza.

A népszerű kiadvány idén újabb, részletesebb keresési lehetőségekkel és gazdagabb tartalommal jelenik meg. Ajánljuk minden idén végző nyolcadikos, illetve érettségi előtt álló budapesti és Pest megye területén élő és tanuló diáknak, szüleiknek.

Néhány fejezet, téma a kiadványból:

  • továbbtanulás feltételei a középfokú intézményekben

  • pályaválasztási kiállítások börzék a fővárosban,

  • budapesti középfokú intézmények beiskolázási tudnivalói, gimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák

  • szakképzési lehetőségek a fővárosban

  • TISZK-ben való továbbtanulás

  • kollégiumi férőhelyek

  • két tanítási nyelvű ill. nyelvi előkészítő és speciális tagozatok

  • SNI tanulók beiskolázási lehetőségei

  • egyéb hasznos és fontos információk a sikeres továbbtanuláshoz

Kapható valamennyi nagyobb könyváruházban, könyvesboltban!


Százszorszép szakma
(letölthető)

Kiadványunk 100, a fővárosi TISZK-ekben oktatott szakma bemutatását tartalmazza.
„Ez a könyv  azért jött  létre, hogy segítsen eligazodni a szakképzés és szakmaismeret összetett rendszerében: világossá tegye a szervezeti és képzési folyamatokat, és tájékoztatást nyújtson a 100 legkelendőbb szakma követelményeiről és tartalmáról. Hogy a kép teljes lehessen, és hogy az érdeklődők tájékoztatást kapjanak a változásokról is, a további szakmák és szakmacsoportok leírásait folyamatosan közzé tesszük honlapunkon. Reméljük, hogy ezzel a kiadvánnyal és az interneten elérhető információkkal hozzá-segíthetjük az érdeklődőket, hogy a számukra legmegfelelőbb szak mát találják meg, és ezáltal egy tartalmas, sikerélményekkel teli életutat járhassanak be.”
Sárik Zoltán
igazgató, MFPI


TISZK-rendszer a korszerű szakképzésért
(letölthető)

A kiadvány ismerteti mind a 12 - Fővárosi fenntartású - Térségi Integrált Szakképző központját - tagiskoláikkal, képzési kínálatukkal együtt.

 

 

 

 

 


Sulimix katalógus 2008

SULIMIX katalógus
(letölthető)

A 2008. decemberben, a Millenáris parkban megrendezett nagysikerű pályaválasztási kiállítás katalógusa, mely mintegy 70 középiskola és szakképző intézmény bemutatkozását ismerteti.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés