Szolgáltatások
programok
2020. június
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Vizuális kultúra
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 04. 14. hétfő
Transzformációk címmel nyílt kiállítás a Modell Divatiskola munkáiból

A Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza kiállítótermeiben divatbemutatóval színesített ünnepélyes megnyitóval köszöntötték a tavaszt az iskola diákjai, tanárai.

„A rajzolás mindenfajta ábrázolás lelke és forrása, s minden tudomány gyökere. Aki olyan eredményeket ért el, hogy rajzolni tud, annak azt mondom, hogy a legértékesebb kincs birtokába jutott.”

Michelangelo Buonarotti


Michelangelo szavai hol hangozhatnának el aktuálisabban, mint egy olyan kiállító térben, ahol az érdeklődők egyszerre találkozhatnak a tudományok és művészetek eredményeivel, a hétről hétre rendezett ingyenes foglalkozások során, melyekre szeretettel várják a gyermekeket, fiatalokat, valamint az érdeklődő felnőtteket.

Modell Divatiskola Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskola rendkívül gazdag oktatási, képzési kínálatába nyerhetnek betekintést a Ház látogatói az elkövetkező időszakban.

Díjazott ruha: I. helyezett, Légrádi Eszter

Az ünnepélyes megnyitón Csontos Ferencné, a Ház vezetője meghívására megjelentek megismerhették az iskolában folyó sokszínű oktatási struktúrát: a középiskolát kezdő kilencedik textilműves osztály színes szövött felület kísérleteit, a különböző technikával elkészített divatgrafikákat -melyeket már több pályázaton megcsodálhattunk-, vagy az anyagminta terveket, a rendkívül igényes divatfotókat, a már a design hét alatt rendezett kiállításon bemutatott, saját tervezésű és kivitelezésű próbababákon látható reneszánsz hangulatot varázsoló ruhákat, valamint, a szintén az iparművészek ünnepi hetén kiállított, rendkívül ötletes díszletterveket, maketteket.

Zétényiné Gál Mária igazgató asszony az iskola iránti elhívatottságtól átitatott köszöntő szavait követően a kreativitásra, a kreatív gondolkodásra, az önálló alkotó képességek kibontakoztatására hívta fel a figyelmet megnyitójában a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet képviselője. Olyan műhelyt köszöntve a Ház falai között, amely évtizedek óta a főváros művészeti oktatásának, egyben szakmai képzésének zászlóshajója.

Díjazott rha: I. helyezett, Eifert Kata

A kiállításon megtekinthető eredmények eléréséhez különösen fontos - hangzott el a beszédben- a divergens gondolkodású, nemegyszer nonkonform magatartás mintákat követő tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásában alapvető szerepet játszó kiváló iskolai művésztanár gárda felkészültsége, odaadó munkája.

Élvezet volt látni azt a harmóniát, ahogy a diákok és fiatal tanáraik együtt dolgoztak, kommunikáltak a megnyitó, és az ünnepség bezárását jelentő divatbemutató alatt, kölcsönösen segítve, támogatva egymást.

A divatbemutatón megjelent ruhákat az iskola tanulói viselték fel. A sokszínű, gazdag  választékot felvonultató premier megszervezését, megtervezését Papp-Vid Dórának köszönhetjük.

Tárlatvezetés előtt
Kanics Márta

, a művészeti munkaközösség vezetője, szervezésében létrejött sikeres kiállítás megvalósításában, a teljesség igénye nélkül, köszönet illeti Debreczy Viktóriát, Huszti Andreát, Kovácsné Piros Gizellát, Molnár Mária Virágot, Tóbiás Tímeát, és Varga Viktória művésztanárokat.

Az iskolában újra induló különböző művészeti, alkalmazott művészeti képzések, méltó beharangozója volt a minőségi kiállítás megrendezése.

Reméljük, hogy a Csontos Ferencné, a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza vezetőjének meghívására Újbudára ellátogató angyalföldi iskola kiállítását sokan megtekintik, csakúgy mint ahogy sokan részt vesznek tűzzománc-kerámia, kézműves foglalkozásaikon, tudományos kísérleteket bemutató találkozóikon,melyre a minőségen, érdekességen túl, a helyi média kiemelt jelenléte is biztosítékot jelenthet.

Divatbemutató

Sok sikert kívánunk a magánvállalkozás által önzetlenül, a tudomány és a művészetek pártolására fenntartott intézménynek, egyben gratulálunk a kiváló, példamutató kezdeményezéshez a cég vezetésének.
(A felvételeket Bartha Krisztina készítette.)

Varga Ferenc
pedagógiai szakértő 
művészetek

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés