Szolgáltatások
programok
2020. január
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2014. 11. 10. hétfő
Fővárosi Pedagógiai Napok 2014

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet, együttműködve a Budapesti Fazekas MIhály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziummal, valamint a Józsefvárosi Pedagógiai Intézettel, idén 2014. november 25-27. között rendezi meg a Fővárosi Pedagógiai Napok több évtizedes múltú programsorozatát,  melyre tisztelettel meghívja Önt.

Sokszínű pedagógiai munkánk összegző bemutatása révén az oktatás-nevelés folyamatában érintett partnerek, a pedagógusok, az iskolák és az önkormányzatok, fenntartók részleteiben is megismerhetnek néhány példaértékű fejlődési és fejlesztési lehetőséget.

A programsorozatot Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) köznevelésért felelős államtitkára nyitja meg. Ezt követően a háromnapos rendezvénysorozat első napjának délutánján dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatójának plenáris előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A második és a hét többi napján, a délelőtti órákban szakmai nap keretében módszertani bemutatók, óralátogatások, előadások, kiállítások szerepelnek a programban. A második napon délután kerül sor Kojanitz László, az OFI szakmai projektvezetőjének előadására, az új tankönyvek bemutatására, valamint a szekciónkénti tankönyvismertetésekre.

A harmadik napra szintén plenáris előadást szervezünk, melynek előadója Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony, majd kerekasztal-beszélgetéssel folytatjuk a Fővárosi Pedagógiai Napok ez évi eseménysorozatát.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Pölöskei Gáborné, az EMMI köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára,

Kucsák László országgyűlési képviselő, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke,

Dr. Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára,

Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) megbízott elnöke,

Kakusziné Körtvélyesi Anikó, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fejlesztő koordinátora,

Rigóczki Csaba, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet igazgatója.

Ezt követően nyitjuk meg a művésztanárok Szinapszis című kiállítását a Főpolgármesteri Hivatal folyosó galériáján.

A megjelenteket köszönti Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, valamint Magyar Zita osztályvezető. Szakmai megnyitót tart dr. Feledy Balázs művészettörténész. A záró rendezvényen a Fővárosi Pedagógiai Napok programját értékeli Szabóné Fónagy Erzsébet tankerületi igazgató.

Az érdeklődők olyan programsorozatból válogathatnak, amely az oktatás-nevelés aktuális eseményeinek és eredményeinek bemutatásán túl helyet ad a jövőbe mutató elképzeléseknek, érinti az oktatás-nevelés területén várható, az egész társadalom életét befolyásoló törvényi változásokat.

Kollégáink az elmúlt évek fejlesztési eredményeit, a korszerű pedagógiai módszereket mutatják be a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók iskoláiban a fővárosi és Pest megyei intézményekben nevelő, oktató pedagógusok számára. Ezeken a szakmai összejöveteleken korunk legégetőbb oktatási-nevelési problémái fogalmazódnak meg, és workshopok, kerekasztal-beszélgetések keretében mód nyílik azok megvitatására, valamint a megoldásukat segítő jó gyakorlatok elsajátítására.

Bízunk abban, hogy az idén 102 éves „FPI” programjai számos pedagógus és oktatási szakember figyelmét keltik fel, és az egyes eseményeken való részvételükkel, tapasztalataik, eredményeik ismertetésével is segítik az intézményekben folyó oktatási-nevelési munkát.

Köszönetet mondunk az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Oktatási Hivatalnak, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek, a fenntartóknak, a tankerületeknek, a partnereknek, az intézményeknek, a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek segítő, támogató, példamutató együttműködésükért.

A Fővárosi Pedagógiai Napok 2014 részletes programját tartalmazó teljes programfüzet hamarosan letölthető lesz portálunkról.

Az egyes programokra a regisztrációt az FPN 2014 regisztrációs felületén várjuk.

 

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés