Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2009. 04. 21. kedd
Múltunkból

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet könyvtára egyidős az intézménnyel. Kevesen tudják, hogy a közel száz év alatt többször is a semmiből teremtették meg. A könyvtár gazdag gyűjteménye 1944-ben, majd az ötvenes években is megsemmisült...

A Horváth Mihály téren a könyvtár egyszerre szolgálta az oktatási intézményt, valamint a főváros pedagógusait gyűjteményével. A könyvtár vezetői között olyan neves könyvtáros személyiségeket találunk, mint Mészöly Magda, Tary István.

1996-ban a Fővárosi Pedagógiai Intézet új épületet kapott, s így a könyvtár két részre osztódott. A gyűjteményszervezés érdekessége, hogy két tulajdonbélyegzővel (pecséttel) vették állományba a dokumentumokat. Voltak olyan kötetek, amelyeket a Pedagógiai Intézet vásárolt, s voltak olyanok, amelyeket a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Ilyen elvek mentén történt meg a két állomány szétválasztása.

A Fővárosi Pedagógiai Intézet könyvtára elhelyezését tekintve önálló, modern épületben, galériás kialakítással nyert elhelyezést. 

Vezetője 12 éven keresztül Bognár Edit. Jelenleg a Pedagógai Könyvtár vezetője Hock Zsuzsanna, aki könyvtárpedagógiai szakértőként ellátja az iskolai könyvtárak módszertani irányítását is. Az Információs központ könyvtárosa Bacsó Ildikó. A könyvtári szolgáltatások biztosítását segíti Bedey Gáborné, könyvtáros.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés