Szolgáltatások
programok
2020. július
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
html plain titleonly titleandlead full need dontneed 1000
Hírlevél feliratkozás
partnereink
BudapestPortál
Fővárosi Oktatási Portál
Budapesti Ifjúsági Portál
Én iskolám
FOK
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Betűméret csökkentéseBetűméret növelése
Cikk nyomtatása
2013. 05. 09. csütörtök
EU-Óra zárórendezvény

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2013. május 29-én, 14.30-kor az Európa Pontban (Millenárison) kezdődő programunkra, mely az Intézet egyik legsikeresebb projektjének, az EU-Órának lesz a  tanévzáró rendezvénye. 

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által 2011-ben indított EU-Óra programsorozat intézetünk szakmai lebonyolításában valósul meg, és az elmúlt két év során több mint 8000 fiatalnak adott tájékoztatást az Európai Unióról, a nem formális tanulás eszközeit felhasználva, interaktív módon. A foglalkozások helyszíne  az Európa Pontban volt, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének székházában.  

Legkeresettebb moduljaink az általános tájékoztatáson kívül a karrierlehetőségekkel kapcsolatos foglalkozások voltak – a továbbtanulás, munkavállalás előtt álló fiatalokat különösen érdekelte, hogy milyen lehetőségeket kínál számukra az Unió.

Célcsoportjaink elsősorban az általános iskola alsó tagozatától az érettségi előtt álló, illetve érettségi utáni szakképzésben részt vevő fiatalokig terjedtek. Külön öröm volt számunkra, hogy speciális igényű csoportok is ellátogattak az órákra, és a visszajelzések szerint, hasznosnak találták a foglalkozásokat.

Egy tanévzáró rendezvény keretén belül szeretnénk tapasztalatainkat megosztani az iskolákban tanító kollégákkal, bemutatva azokat a módszertani megoldásokat, melyekkel érdekesebbé, színesebbé lehet tenni az EU-ismeretek oktatását a tanórákon.

Amint a csatolt meghívón is olvashatják, olyan előadók várják az érdeklődőket, akik közelről ismerik az Európai Unió működését, nagy tapasztalattal rendelkeznek az ismeretek átadásában.

Miután a terem befogadóképessége korlátozott, kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát.

Kapcsolódó oldalak
Tehetségháló
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
EU-s MFPI-projektek
MFPI Weszely Galéria
Egész életen át tartó tanulás program - Leonardo da Vinci
Agressziókezelés